Månadens snusrecept - Januari

Här är ett favorit recept från Patrik Sandbäck, elektriker på Lasses el i Malung. Här är ett lössnus med tobaksmak med en touch av kanel, rökig trä & chili. Bakbarheten är bra och konsistensen blir lättbakat tack vare att snuset körs i en degblandare. 

Ingredienser

500 g rostat tobaksmjöl 
90 g salt
5 dl vatten
60 natrium karbonat
Glycerin
Propylenglykol

Smaksättning:
15 droppar Kanelessens
10 droppar Ceder
15 droppar Rök
3 cl Chilliessens


Tillagning

1. Lös upp 90 g salt i 5 dl vatten och blanda i 60 gram natrium karbonat.

2. Häll i 500 g tobaksmjöl i en degblandare samt vattnet och blanda i ca 10 min. Under omrörning tillsätt glycerin och propylenglykol till önskad konsistens.

3. Tack vara degmaskinen bakas snuset ihop och gör att snuset blir lättare att baka. 

4. Tillsätt sedan smaksättning i form av 15 droppar Kanelessens, 10 droppar Ceder, 15 droppar Rök, 3 cl Chilli essens.

 



Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända