Vår story

Från Jord till Läpp

Founder image

Riktigt snus för riktiga människor

Våra mål

Hantverkssnus är det naturliga alternativet för dig som värdesätter hantverksmässig tillverkning och rättvis handel. Vårt snus är framställt i Sälen enligt ett recept från 1734 med naturlig odlad tobak från egna odlingar i norra Moçambique.

Vi länkar därigenom små oberoende tobaksfarmare med en exportmarknad där de får rättvist betalt för traditionellt, icke-industriellt odlad tobak.

Vår ambition är att utveckla hela kedjan från tobaksodling till bearbetningsanläggning, med småskalighet i alla led som ledstjärna.

Mikael Andersson

Vår story

Det började med...

En hemvändare kommer hem till Tandö i Dalarna. I sitt gamla föräldrahem hittar han en gammal dagbok från 1700-talet samma tid då Linné gör sina resor genom Dalarna. I dagboken berättas det om snus tillverkning i området från den tiden.

En idé kommer till att tillverka snus på tradionellt vis med naturliga indredienser & utan tillsatser. 

Product image
Founder image

Vår tillverkning

Tradition & Hantverk

Vi tillverkar vårt snus enligt traditonella metoder och på ett hantverksmässigt-vis i Sälenfjällen i Dalarna.
Det börjar med att vi importerar naturligt odlad tobak (inget konstgödsel, inga kemiska bekämpningsmedel) från våra egna odlingar i Mozambique.
Vi tillverkar sedan Lut utav naturligt havssalt, källvatten från Sälenfjällen och pottaska från björkved eldad på Lindvallens fäbod.
Sedan ugnsbakar vi snuset färskt på beställning och tillsätter aromer & smaker och levererar det till dig. 


Vi kallar det för

Hantverkssnus

icon image

Naturliga ingredienser

När du öppnar dosan möter dig ett snus fritt från tillsatser, tillverkat med gamla metoder. Vattnet kommer från Västra Färdkällan, pottaskan från björkved eldad på Lindvallens fäbod, saltet är naturligt utvunnet ur havet.

icon image

Färskt snus

Vi erbjuder möjligheten att prenumerera veckovis, månadsvis eller som du önskar. När du prenumererar ser vi till att ditt snus tillverkas precis innan det skickas hem till dig så du får det färskaste snuset.

icon image

För miljön

Vi jobbar mot en framtid med mindre plast. Detta gör vi genom att leverera snuset i storpack av kraftpapper. Våra snusdosor är återanvändbara aluminium dosor.

Beställ snus